Kontakt


mail@tornbys.dkfacebook.com/tornbys

20 49 47 59

Topkapning

Topkapning er en særlig måde at gennemføre træfældning eller beskæring på. Når man laver en topkapning i forbindelse med træfældning foregår det ved, at man først fjerner alle grene, så stammen til sidste står nøgen. Når denne del af topkapningen er klaret, foregår resten af træfældningen ved, at man fælder træet i mindre stykker fra toppen.

Topkapning som beskæring:

Topkapning kan også bruges i forbindelse med beskæring af træer. Man skal dog være opmærksom på, at det kan stresse træet. Hvis man beskærer et træ som topkapning, fjernes en del af træets krone, og dermed også en del af træets blade. Træets blade, som er med til at samle sollys og dermed give liv til træet forsvinder ved topkapning. Efter en beskæring ved hjælp af topkapning vil træets sovende knopper blive aktiveret og springe ud for at lave nye grene med nye blade.

Topkapning kan give gode betingelser for svamp.

Topkapning kan på denne måde også være medvirkende til, at der går råd i et træ eller at der kommer svampeangreb. Der er derfor vigtigt, at topkapningen i forbindelse med beskæring udføres så nænsomt som muligt. Man bør ikke beskære selve stammen, men kun beskære de enkelte grene, som beskæres vinkelret på grenen og så tæt som muligt på grenkraven. Så har træet en bedre mulighed for at komme sig efter beskæring ved hjælp af topkapning.

Hvem kan topkappe?

Man bør ikke selv forsøge sig med topkapning. Det kan være livsfarligt at klatre med sin sav, hvis man ikke har det rette gear og den rette erfaring. Kontakt altid en professionel, der kan løse opgaven for dig.