Kontakt


mail@tornbys.dkfacebook.com/tornbys

20 49 47 59

Hækkeklipning

For hækkens vedkommende er det stort set ligegyldigt hvornår hækkeklipningen finder sted. Man kan klippe hækken i foråret og man kan klippe hækken igen til efteråret. Principielt bør man klippe hækken, når den ser rodet ud. Der er dog nogle enkelte retningslinjer for hækkeklipningen.

Klipning af stedsegrønne hække:

Stedsegrønne hække, det kan være thuja, buksbom, gran, cypres eller taks, kan klippes hele året, men er flottest ved at man kun klipper dem én gang om året. Hækkeklipningen af de stedsegrønne hække gennemføres gerne i april eller august/september.

Klipning af liguster og tjørn:

Klipningen af liguster og tjørn kan let gøres to gange om året. De vokser meget hurtige og derfor kan hækkeklipningen hurtig blive nødvendig igen. Det kan anbefales at man klipper dem i juni og igen i august.

Klipning af bøgehæk:

Bøgehækken kan sagtens klare at blive klippet én gang om året. Den bør klippes lidt senere end ligusteren og tjørnen. Hækkeklipningen af bøgehækken kan med fordel gennemføres i juli.

Pas på fuglerederne:

Hvis man klipper hækken før Sct. Hans skal man blot være opmærksom på, at man ikke ødelægger fuglerederne eller åbner hækken, så der er adgang for katte og andre rovdyr til at få fat i fugleungerne.

Hækkeklipning efter august:

Faren ved at klippe hækken efter august ligger i, at de nye skud, der kommer efter hækkeklipningen, ikke når at hærde inden frosten sætter ind. Derved har de lettere ved at fryse til og så kan hækkeklipningen skade hækken.

Hvem kan klippe min hæk?

Det kan være svært at få hækken klippet lige eller få den klippet i den rette højde. Det kan være en god idé at kontakte en professionel til at løse opgaven.
Tornbys Træfældning kan hjælpe dig med billig hækkeklipning og dækker Hvide Sande, Nørre Nebel, Outrup, Bork, Vrøgum, Jegum, Oksbøl, Vejers, Ho, Blåvand, Varde, Kærup, Hannevang, Billum, Esbjerg og områderne mellem Hvide Sande og Esbjerg.